Haberler
KONYA ŞEKER’DE, ARGE MERKEZİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EĞİTİMİ
Anadolu Birlik Holding, Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor.
Anadolu Birlik Holding çatısı altındaki tüm iştiraklere yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor. Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi'ni yakın zamanda 3 tesisi ile alan Türkiye'nin gıda devi kurum, personel eğitimlerini de aralıksız sürdürüyor. ABH Akademi ve İnsan Kaynakları Departmanınca organize edilen eğitimlere bir halka daha eklenerek, "TORKU ARGE Merkezi Sürdürülebilirlik Eğitimi" ile devam edildi.

Teknolojiden her alanda yararlanarak, tüketiciye kaliteli ürünler sunan Çumra Şeker Atıştırmalık Fabrikası’nın ARGE birimi çalışanlarına Sürdürülebilirlik Eğitimi verildi. Araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem veren Konya Şeker, çiftçinin ve tüketicinin yeni teknolojilere daha ucuz ve kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla AR-GE çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çumra Şeker Entegre Tesisleri AR-GE merkezinde bu yönde çalışmalar sürerken, diğer yandan düzenlenen planlı eğitimlerle de güncel konuların, mevzuatın takibi de yapılıyor.

Bu kapsamda, Anadolu Birlik Holding Akademi koordinatörlüğünde, “ARGE Merkezinde Sürdürülebilirlik Eğitimi” gerçekleştirildi. Verimlilik & Üretim Sistemleri Uzmanı Ümmet Ayyıldız tarafından verilen eğitimde, ARGE kanunu, kılavuzları, ürün geliştirme, proje yönetimi, organizasyon yetkinliği, farklı düşünme, yüksek performans, verimli prosesler ve yeni ürünlerin gelişimine yönelik merkezin faaliyetlerinin sürdürülebilirliği konuları teorik ve prtaik uygulamalar ile ele alındı.

Eğitimlerin verimli geçtiğini ifade eden Ayyıldız, “Türkiye’de kayıtlı 1295 ARGE merkezi var. Konya'da ise faaliyet gösteren 21 ARGE Merkezi’nden biri de Konya Şeker bünyesinde. TORKU ARGE Merkezimizin değerli çalışanları ile tarımdan başlayarak çiftçiden tüketiciye doğrudan sunulan ürünlerin kaliteli, güvenilir olması ve sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlayacak ürünlerin sunulması gibi prosesleri üzerine keyifli, verimli bir eğitim dönemi geçirdik” dedi.