Haberler
ANADOLU BİRLİK HOLDİNG BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ÇALIŞANLARI USTA OLDU
ABH Akademi İnsan Kaynakları Eğitim ve Gelişim Yönetimi birimi, MESEM Projesi kapsamında, bilgisayar teknik alanında uyguladığı Ustalık Telafi Programlarını tamamladı

Anadolu Birlik Holding bünyesinde faaliyet gösteren ABH Akademi (Anadolu Birlik Holding Akademi) İnsan Kaynakları Eğitim ve Gelişim Yönetimi birimi, MESEM Projesi kapsamında, bilgisayar teknik alanından uyguladığı Ustalık Telafi Programlarını tamamladı. Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) projesi kapsamında belge vermeye yetkili Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilgisayar öğretmenleri/ jüri tarafından yapılan sınavla bilgisayar teknik servis personelleri alanında ustalık belgesi almaya hak kazandı.


2 BİN 800 PERSONEL KATILDI
ABH Akademi’den yapılan yazılı açıklamada, Anadolu Birlik Holding’e bağlı olan tüm şirketlerdeki çikolata şekerleme, makina bakım, gıda işleme, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, sebze – meyve işleme, lojistik, muhasebe, büro yönetimi, aşçılık, satış elemanı alanlarındaki personellerin, MESEM projesi kapsamında ustalık belgelerine sahip olacağı bildirildi.
Nitelikli iş gücüne katkı sağlamak, işletmelerdeki çalışanların yaptıkları iş konusunda belge sahibi olmalarına imkân veren Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) eğitim kurslarına Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker iştiraklerine bağlı birimlerden toplam 2 bin 800 personelin katılımı sağlandığı,eğitimi tamamlayan personellerin ise gruplar halinde uygulamalı ve yazılı sınavlara tabi tutulduğu aktarıldı. Son olarak Bilgisayar teknik alanında, bilgi teknolojileri çalışanları sınavı başarıyla bitirip USTA oldular.


BELGE E-DEVLET’E TANIMLI, GEÇERLİLİĞİ SÜRESİZ OLACAK
Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca verilen Ustalık Telafi Programı’nın, mezuniyet alanlarının haricinde farklı bir alana yönelmek isteyenlere de destek sağladığı ifade edilen açıklamada, “Personelimizin altı buçuk ay süren eğitimleri tamamlandı. Bu eğitimin tamamlanmasının ardından programı başarıyla bitirenlere ustalık belgesi verilmektedir. Lise ve üniversite mezunu olan 2800 personelimiz MESEM kapsamına dahil edilmiştir. MESEM kapsamında bulunan personeller, sınavı geçtikleri zaman hem ulusal hem de uluslararası geçerliliği olan bir ustalık belgesi alırlar. Bu belgeler Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) sertifikası olarak da kullanılabilir. Başarılı olanların E-Devletine de tanımlanacak bu belgelerin, MESEM meslekleri için süresiz kullanılması da söz konusudur” denildi.